Van Begin tot Eindhoven Museum

We hebben afgesproken bij Albert-Heijn to go in Tilburg voor het station.
In de trein begon de pret, we vertelden elkaar hoe het er mee ging. En we leerden weer een nieuwe begeleider kennen.

We kwamen aan op Eindhoven station en daar op zoek naar de bushalte. Na een korte wandeling waren we bij het museum. Daar stond nog een deel van de groep te wachten, die waren met de auto gekomen. Dus waren we helemaal compleet.

In het museum zien we hoe het was in de prehistorie en de middeleeuwen. Iedereen die in het park werkt was verkleed zoals vroeger. Als eerste zagen we een hoefsmid. Die liet zien hoe je een ‘ram’ maakt. Hij hield het ijzer in het vuur en trok aan een touw om er lucht bij te laten komen.
Mooi om te zien hoe hij een gezicht maakte.

We zijn daarna in verschillende huizen van vroeger geweest. Daar konden we vragen stellen en werden dingen verteld. Daar gekregen we uitleg hoe Eindhoven ooit was begonnen als een heel klein dorp. In het begin waren er maar twee boeren. Die boeren veroverden steeds grond en zo werd het dorp groter.

Om 14:00 uur kregen we een rondleiding van een man die alles wist van de prehistorie. Hij vertelde hoe ze in die tijd leefden en hoe ze bouwden en spullen maakten.  Hij legde heel goed uit, op een leuke manier. Zo vertelde hij bijvoorbeeld hoe ze ijzer maakten en hij liet zien hoe ze vuur maakten.
Na de rondleiding zijn we wat gaan drinken in de herberg.

Bij de terugkoppeling was iedereen enthousiast.
Toen zijn we weer richting huis gegaan met de bus en de trein.

Geschreven door Tim, deelnemer groep 7

Logo Nederlandse Vereniging voor Autisme Logo Rabobank